ZUIGEN

AB Clean is gespecialiseerd in het verwijderen van dakgrind van daken.

Het verwijderen is mogelijk tot een gradatie van 30/60. Door de speciale vacuümtechniek kan het dakgrind snel en efficiënt worden verwijderd.

Is het project moeilijk bereikbaar? Onze wagens kunnen worden gebruikt tot een afstand van 100m

Het recyclen en verwerken van dakgrind wordt in opdracht van AB Clean verzorgt door onze partner in Balkbrug. Op deze locatie staat een grindwasinstallatie, die het grind grondig reinigt en sorteert op grootte. Het verwijderde dakgrind is over het algemeen sterk vervuild.

Op het verwijderde dakgrind zitten voornamelijk organische materialen, lood, zink en PAK ‘s (polycyclische aromatische koolwaterstoffen). Na het wassen en reinigen ontstaat er schoon product, gerecycled grind dat milieuvriendelijk, vrij van leem en in kostprijs ook nog lager is.

AB Clean werkt met het cradle-to-cradle concept. Oud grind wordt opgezogen en meegenomen naar de ‘depots’ van AB Clean in Beverwijk, Amsterdam of Balkburg.

Het kleinere, 4-16 mm gewassen grind zal worden verwerkt in beton. Het grotere 16-32 mm grind wordt weer ingezet als dakgrind. Dit grind heeft een maximale ondermaat van 4%.
Een belangrijk voordeel van dit grind is dat de begroeiing minder snel terugkeert tussen de stenen daarmee kan op de onderhoudskosten flink worden bespaard.

Wilt U een vrijblijvende offerte?

Wij maken graag een kostenberaming voor u op maat!

11 speciale zuigwagens:

AB Clean beschikt over een 11 speciale zuigwagens. Naast het verwijderen van dakgrind is AB Clean ook gespecialiseerd in het aanbrengen van dakgrind.

Zuigen

Deskundig & Gespecialiseerd:

AB Clean beschikt over deskundige en gespecialiseerde medewerkers die uw opdracht graag willen uitvoeren.

Isoleren

Droge Stoffen:

Naast dakgrind is het ook mogelijk om diverse droge stoffen te blazen. Voorbeelden: Zand, split, schelpen, isolatiechips of substraat voor daktuinen.